Konkurs „Podróże kulinarne po Europie”

1 CZERWCA 2017 o godz. 9.00 odbył się dwuetapowy konkurs  organizowany przez Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1. Pierwszy etap odbył się w Zespole Szkół Zawodowych przy ul. Wileńskiej. II etap konkursu (finał) miał miejsce w Hotelu Racibor.

W pierwszym etapie uczennice musiały przygotować dania główne, przystawki oraz zaprezentować gotowe potrawy. Zaś w II etapie  konkursu należało  nakryć stół  dla czterech osób oraz udekorować  zgodnie z tematyką przygotowanej w I etapie potrawy, np. charakterystyczny dla danego kraju kolor serwetek.

W konkursie brały udział dwie drużyny z naszej szkoły, a były to uczennice z klas III: Sandra Gajda, Kamila Gawlina, Natalia Kretek oraz Ewa Paskuda. Jedna z drużyn zdobyła III miejsce: Natalia Kretek oraz Kamila Gawlina za przygotowanie potraw kuchni greckiej oraz przepiękne udekorowanie stołu. Zaś druga drużyna w składzie Sandra Gajda oraz Ewa Paskuda przygotowały przepyszne potrawy z kuchni angielskiej.  

Uczennice do konkursu przygotowała pani Magdalena Klima, natomiast pomocy w udekorowaniu stołów udzieliła pani Aleksandra Osadnik. 

Skip to content