Przejdź do treści
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Konkurs „Podróże kulinarne po Europie”

1 CZERWCA 2017 o godz. 9.00 odbył się dwuetapowy konkurs  organizowany przez Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1. Pierwszy etap odbył się w Zespole Szkół Zawodowych przy ul. Wileńskiej. II etap konkursu (finał) miał miejsce w Hotelu Racibor.

W pierwszym etapie uczennice musiały przygotować dania główne, przystawki oraz zaprezentować gotowe potrawy. Zaś w II etapie  konkursu należało  nakryć stół  dla czterech osób oraz udekorować  zgodnie z tematyką przygotowanej w I etapie potrawy, np. charakterystyczny dla danego kraju kolor serwetek.

W konkursie brały udział dwie drużyny z naszej szkoły, a były to uczennice z klas III: Sandra Gajda, Kamila Gawlina, Natalia Kretek oraz Ewa Paskuda. Jedna z drużyn zdobyła III miejsce: Natalia Kretek oraz Kamila Gawlina za przygotowanie potraw kuchni greckiej oraz przepiękne udekorowanie stołu. Zaś druga drużyna w składzie Sandra Gajda oraz Ewa Paskuda przygotowały przepyszne potrawy z kuchni angielskiej.  

Uczennice do konkursu przygotowała pani Magdalena Klima, natomiast pomocy w udekorowaniu stołów udzieliła pani Aleksandra Osadnik.